Truls Gulowsen. Foto: Monica Løvdahl / Wikipedia.

Silje Ask Lundberg går av som leder for Naturvernforbundet etter landsmøtet i april. Valgkomitéen har pekt på Truls Gulowsen som hennes etterfølger.

Gulowsen har sitt lengste virke innen miljøbevegelsen fra Greenpeace Norge, der han var leder i 12 år, fra 2007 til 2019. Siden februar 2019 har han vært ansatt i Regnskogfondet, som rådgiver, politikk.

– Det er i miljøbevegelsen jeg føler meg hjemme, og jeg har enorm respekt for Naturvernforbundet sin demokratiske forankring og enorme rolle i norsk miljøvern. Å kunne overta ledervervet etter miljøbautaer som Silje Ask Lundberg og Lars Haltbrekken i selveste naturåret 2021 føles egentlig uvirkelig bra, sier Truls Gulowsen i en kommentar på hjemmesidene til Naturvernforbundet.

Truls Gulowsen bor i Oslo med to barn, og har samboer i Stockholm. Av yrke er han naturforvalter fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås, der han blant annet har hatt Sigmund Hågvar som professor. 

Han har vært en tydeleg stemme i norsk og internasjonal miljødebatt over lang tid, skriver Naturvernforbundet i sin omtale. Som stikkord for hans viktigste saker nevnes blant annet energisparing, oljefondet, oljeleting i Arktis, Lofoten og Barentshavet, Equinors tjæresandsatsing, klimasøksmålet, samarbeid om klimajobber og regnskog.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

– Jeg  krysser alle fingre for at Landsmøtet vil ha meg, og jeg lover å gjøre mitt aller beste for både Naturvernforbundet, medlemmene og norsk natur. Naturvernet har fått en ny oppvåkning i år, og den skal vi bruke for alt ho er verdt, sier Truls Gulowsen.

Som nestleder i det nye sentralstyret er innstilt Pernille Hansen, og de øvrige styremedlemmene er Øyvind Johnsen, Kari Merete Andersen, Wenche Skorge og Kjell M. Derås.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)