Truls Gulowsen er innstilt som ny leder i Naturvernforbundet

Gulowsen har sitt lengste virke innen miljøbevegelsen fra Greenpeace Norge, der han var leder i 12 år, fra 2007 til 2019. Siden februar 2019 har han vært ansatt i Regnskogfondet, som rådgiver, politikk.

Silje Ask Lundberg går av som leder for Naturvernforbundet etter landsmøtet i april. Valgkomitéen har pekt på Truls Gulowsen som hennes etterfølger.

Gulowsen har sitt lengste virke innen miljøbevegelsen fra Greenpeace Norge, der han var leder i 12 år, fra 2007 til 2019. Siden februar 2019 har han vært ansatt i Regnskogfondet, som rådgiver, politikk.

– Det er i miljøbevegelsen jeg føler meg hjemme, og jeg har enorm respekt for Naturvernforbundet sin demokratiske forankring og enorme rolle i norsk miljøvern. Å kunne overta ledervervet etter miljøbautaer som Silje Ask Lundberg og Lars Haltbrekken i selveste naturåret 2021 føles egentlig uvirkelig bra, sier Truls Gulowsen i en kommentar på hjemmesidene til Naturvernforbundet.

Truls Gulowsen bor i Oslo med to barn, og har samboer i Stockholm. Av yrke er han naturforvalter fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås, der han blant annet har hatt Sigmund Hågvar som professor. 

Han har vært en tydeleg stemme i norsk og internasjonal miljødebatt over lang tid, skriver Naturvernforbundet i sin omtale. Som stikkord for hans viktigste saker nevnes blant annet energisparing, oljefondet, oljeleting i Arktis, Lofoten og Barentshavet, Equinors tjæresandsatsing, klimasøksmålet, samarbeid om klimajobber og regnskog.

– Jeg  krysser alle fingre for at Landsmøtet vil ha meg, og jeg lover å gjøre mitt aller beste for både Naturvernforbundet, medlemmene og norsk natur. Naturvernet har fått en ny oppvåkning i år, og den skal vi bruke for alt ho er verdt, sier Truls Gulowsen.

Som nestleder i det nye sentralstyret er innstilt Pernille Hansen, og de øvrige styremedlemmene er Øyvind Johnsen, Kari Merete Andersen, Wenche Skorge og Kjell M. Derås.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
875FølgereFølg

SISTE NYTT