Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

– Gi oss anstendige politikere som ikke sprer rasistisk vås på sosiale medier

Flyktningenes faktiske og vedtatte rett til beskyttelse får det nesten til å bikke over for FrPs nestleder, Sylvi Listhaug, som igjen raljerer på Facebook, skriver Hanne Edøy Heszlein-Lossius og Marthe Valle i denne kronikken.

Det er en uke siden 35 av de skarve 50 flyktningene Norge skal ta imot ankom fra Hellas. Som en del av det internasjonale relokaliseringsprogrammet av flyktninger, har Norge håndplukket 50 syriske familier. Femti familier som har blitt gransket med argusøyne av ulike instanser etter strenge sårbarhetskriterier.

Flyktningenes faktiske og vedtatte rett til beskyttelse får det nesten til å bikke over for FrPs nestleder, Sylvi Listhaug, som igjen raljerer på Facebook over at Norge følger sitt internasjonale ansvar i tråd med Flyktningkonvensjonen, Barnekonvensjonen, og menneskerettighetene, generelt. På sosiale medier velger hun å fri til de mørkeste kreftene i landet, trolig i håp om å redde FrP før valget til høsten.

Vi burde kanskje lukket våre brente øyne og holdt kjeft. Vi burde kanskje ikke bidra til at en av Norges mest rasistiske politikere får økt oppmerksomhet. Noen ganger trenger folk å beskyttes mot seg selv. For det er unektelig noe stakkarslig over både språk og innhold i Listhaugs siste Facebook-innlegg.

Samtidig var det nettopp et av hennes rasistiske og grumsete innlegg på sosiale medier som kostet henne justisministerposten for fire år siden. Så på vegne av alle som fortsatt verner om menneskeverdet, vil vi si veldig klart ifra om at det er faen meg nok nå.

Velgerne har forlatt FrP. Det er kanskje på tide å tenke over hvor lurt det er å pushe Jesus foran seg med allianser og kors, mens en bedriver satans verk på Facebook? Vi har knapt rukket si “Morna, Siv”, før Listhaug sparker nedover med begge ben i en fart en toåring ville misunt henne.

«Grensene åpnes for å slippe inn asylsøkere fra Moria. Dette skjer mens foreldre og besteforeldre, som har sine barn og barnebarn i andre land, er fortvilet. Grensene er stengt», skriver Listhaug. Vi lurer litt på hvem det er Listhaug tror befinner seg i Moria, og om det virkelig kan medføre riktighet at stortingspolitikeren ikke er klar over at det er nettopp barn og barnebarn med foreldre i andre land som befinner seg i Moria, i Europas Hades.

Sist vi sjekket har Norge et ansvar for det som skjer med flyktningene i Europa, gjennom EØS-milder, Schengen og Dublin-regelverket. Og så er det disse menneskerettighetene og barnekonvensjonen, da, som Listhaug glatt hopper over. Som om hennes utopi om en norsk nasjonalstat der ingen slipper inn, er virkelig.

«Kvinner og menn som har sine kjærester i andre land er fortvilet. Grensene er stengt. Arbeidsgivere fortviler over at de ikke får hente sine ansatte til Norge. Grensene er stengt. Syke mennesker i Norge får ikke medisiner og tilgang på den helsehjelpen som finnes», skriver hun videre. 

Som offentlig ansatte helsearbeidere stiller vi oss undrende til denne drastiske påstanden. I tillegg er det kanskje greit å igjen minne Listhaug på at det i Moria befinner seg både arbeidere og kjærester.

«Unge mennesker står i fare for å bli blind fordi de nektes behandling som er tilgjengelig i Danmark og andre land for at sykehusene skal spare penger(…)» Men når det kommer til asylsøkere og flyktninger står det ikke på pengene, fortsetter hun før hun tar på seg superrasistkappen og avslutter med: «Heller ikke når man henter IS- terrorister til landet som forlot Norge fordi de hatet alt vi står for, står det på pengene. Det er ikke mangel på penger, men mangel på prioritering. FrP vil sikre egne innbyggere hjelp, ikke prioritere asylsøkere fra Moria og hente IS- terrorister til Norge. Del gjerne!»

Hun mener altså at dagens regjering ikke sikrer oss, men heller importerer svindyre terrorister til dette landet av blinde og fattige med et helsevesen i knestående under en pågående pandemi.

Vi trenger å sikres anstendige politikere som ikke sprer rasistisk vås på sosiale medier. Måtte ingen av de som blir ekstra oppildnet av Listhaugs flammende rasisme, omsette det i handling. Vi vet at det har skjedd før.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT