Økologisk landbruk i Norge har hengt etter – men nå øker arealet igjen

PODKAST: I Norge har økologisk landbruk tradisjonelt hatt en mindre framtredende rolle enn i Danmark og Sverige. Men denne uka kan påtroppende konstituert daglig leder i Økologisk Norge, Markus Hustad, glede seg over at økologisk dyrket areal igjen øker her i landet.

Markus Hustad er påtroppende daglig leder i Økologisk Norge, og er vår gjest i denne utgaven av Grønn & Global.

Vi utfordrer øko-landbrukets leder blant annet om:

  • Norsk landbruk produserer en lavere andel økologisk mat enn sine europeiske kollegaer. Hvorfor?
  • Men i 2020 økte økoarealet i Norge igjen, etter flere års stagnasjon
  • Hvorfor er økomaten så dyr, eller er den egentlig det?
  • I EU øker tallet på økobønder, mens Solberg-regjeringen har skrotet målet om 15% økolandbruk i Norge. Hvilken virkning har det hatt på utviklingen for økolandbruket?
  • Landbruket har en nøkkelrolle i å bekjempe klimaendringer de nærmeste tiårene, og landbrukssprøyting blant annet har ført til enorm insektsdød. Kan dette føre til mer økologisk tankegang i landbruket?
  • Hva er økologisk landbruk sitt bidrag til klimautslipp og å løse klimakrisen?
  • Utviklingsorganisasjoner holder fram økologiske småskala-bønder som løsningen på lokal næringsutvikling og reduksjon i klimagassutslipp fra matproduksjon, både i nord og sør.

Få med deg denne podkastepisoden, og Markus Hustads svar og kommentarer!

Podkasten Grønn og Global gis ut av Transit media AS. Programledere er Kjetil Aasmundsson og Terje Karlsen. Vi tar gjerne imot innspill til temaer og gjester i kommentarfeltet, og du kan faktisk også levere inn en talemelding på podkastens hjemmeside.

LES OGSÅ

FØLG

1,432FansLik
499FølgereFølg
830FølgereFølg
- Annonse -

SISTE NYTT