FNs generalsekretær Antonio Guterres holdt sin State of the Planet-tale ved Columbia University, 2. desember. Foto: Skjermdump

FNs sittende generalsekretær, Antonio Guterres, er utnevnt til sin andre femårsperiode, 2022-2026. Det er FNs generalforsamling som har tatt avgjørelsen i dag.

Det er fra før vært kjent at FNs sikkerhetsråd har innstilt på at Guterres fortsetter.

— Viktig at FN har en profesjonell og prinsipiell leder, med et oppriktig engasjement og en sterk stemme. Norge har i lang tid hatt et nært samarbeid med Guterres, og vil gi ham all mulig støtte, sier Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en uttalelse.

Guterres ble valgt til jobben i 2016 i konkurranse med 12 andre kandidater. FNs generalsekretær sitter maks to perioder á fem år, dette vil altså bli Guterres siste periode.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Guterres skal ha uttalt at han ikke ville gått på en ny periode som FNs øverste leder dersom Donald Trump ble gjenvalgt som USAs president, ifølge NTB.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)