Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Harald Dovland utnevnes til Ridder av St. Olavs Orden

Hans Majestet Kongen har utnevnt tidligere klimaforhandler Harald Dovland til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Dovland mottar utmerkelsen for sin innsats for klimaet og miljøet, torsdag denne uka, melder KLD.

Mange i Norge vil huske vintre på 70- og 80-tallet der snøen var skittengrå, forurenset fra industri på kontinentet. Harald Dovland har spilt en rolle i arbeidet med å få bukt med denne typen forurensing. Han ble ansatt ved NILU i 1972, var instituttets direktør fra 1988-1995, og spilte en aktiv og viktig rolle i den internasjonale innsatsen for å redusere langtransportert grenseoverskridende luftforurensning, ifølge KLD.

Klimakonvensjonen (UNFCCC) ble vedtatt i 1992 og trådte i kraft i 1994. I årene som fulgte ble det arbeidet med en protokoll for å operasjonalisere Klimakonvensjonen, og der representerte Dovland regjeringen som norsk forhandlingsleder fra 1995 til 2007.

Mange sentrale roller

Videre ledet han arbeidet i Klimakonvensjonens Underkomité for teknisk og vitenskapelig rådgivning i fem sesjoner fra 1999-2001. I kraft av dette satt han også i styret for Klimakonvensjonen på vegne av vestlige land. Senere ledet Dovland forhandlinger om videre forpliktelser under Kyotoprotokollen, samt oppstarten av FN-forhandlingene som resulterte i Parisavtalen i 2015. Etter endt lederperiode fortsatte han som rådgiver for sentrale forhandlingsledere.

KLD skriver at Norge blir oppfattet som en brobygger mellom industriland og utviklingsland i klimaforhandlinger, og i sitt virke som forhandlingsleder har Harald Dovland bidratt sterkt til dette.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement i Marmorsalen hos Klima- og miljødepartementet i Oslo, torsdag 23. september kl. 12.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT