Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Greta, Vanessa, Dominika og Mitzi har snart samlet inn 1 million klimasignaturer

«Svik» er overskriften på oppropet som adresseres til verdens ledere som nå er samlet på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow.

Greta Thunberg fra Sverige, Vanessa Nakate fra Uganda, Dominika Lasota fra Polen og Mitzi Tan fra Filippinene går ut via Avaaz-plattformen med et kortfattet opprop, som også inneholder fem krav til verdens ledere og klimapolitikere.

«Svik. Det er hvordan unge mennesker rundt om i verden beskriver hvordan våre myndigheter har feilet i å kutte karbonutslippene. Og det er ingen overraskelse», åpner oppropet med.

Det fortsetter slik:

«Vi er katastrofalt langt unna det avgjørende målet på 1,5 grader, og likevel akselererer myndigheter krisen overalt, ved å bruke milliarder på fossilt brensel».

Og:

«Dette er ikke en øvelse. Det er Kode Rød for jorda».

Kravene

Dette er de fem kravene til de fire unge kvinnene i Avaaz-oppropet:

  • Hold det dyrebare 1.5 graders målet levende ved hjelp av øyeblikkelige, drastiske, årlige utslippsreduksjoner, ulikt hva verden noen gang tidligere har sett
  • Stopp alle investeringer i fossilt, samt subsidier og nye prosjekter umiddelbart. Stopp ny leting og utvinning
  • Stans kreative karbonregnskap, ved å offentliggjøre samlede utslipp for alle forbruksområder, leveransekjeder, internasjonal flyvning og skipsfart, og brenning av biogass
  • Overfør 100 mrd dollar til de mest sårbare landene, med tilleggsfinansiering ved klimakatastrofer
  • Iverksett klimapolitikk som beskytter arbeidere og de mest utsatte, og redusér sll form for ulikhet

Oppropet får raskt tilslutning: I løpet av den tiden det tok å skrive denne artikkelen økte antall signaturer fra 891.000 til 920.000.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT