Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Fluktfestivalen 2021: Afghanistan – hva nå? med Elisabeth Eide, Simon Stranger, Carsten Jensen og Salam Aldeen

PODKAST: Dette er en spesialutgave av Grønn & Global. Opptaket er av en panelsamtale under Fluktfestivalen 2021, som ble arrangert på FN-dagen 24. oktober, på Ingensteds i Oslo.

Afghanistan – hva nå? En panelsamtale med Simon Stranger, Carsten Jensen og Salam Aldeen. Samtalen ledes av Elisabeth Eide.

  • Salam Aldeen, dansk-irakisk menneskerettighetsforkjemper som i 2015 startet Team Humanity, som har vært i felt i mange år, og også har blitt kriminalisert for sin bistand, noe som resulterte i filmen Humanity on Trial. Salam kommer rett fra Afghanistan og Bosnia.
  • Carsten Jensen, forfatter og journalist fra Danmark med flere utgivelser om flukt og klima.
  • Simon Stranger, blant annet er kjent for bøker om flukt og jødeforfølgelse, og som i år er aktuell med ny bok med tema Afghanistan og traumer.

Samtalen er gjengitt i podkastserien Grønn & Global med tillatelse fra Fluktfestivalen 2021.

Hva er Fluktfestivalen?

I år er det 70 år siden Flyktningkonvensjonen ble utformet, det er 20 år siden de første båtene med flyktninger kom over Middelhavet til Malta og presset på Lampedusa og Italia økte, og det er 20 år siden kaptein Arne Rinnan ble hyllet som helt for å ha reddet mennesker på havet.

Aldri før har det vært så mange mennesker på flukt, og hver dag drukner det mennesker i forsøket på å ta seg til trygghet. Redningsskip konfiskeres, og bistandsarbeidere kriminaliseres. Likevel snakkes det altfor lite i media om dette som vi kanskje burde omtale som flyktningenes krise, og svært sjelden bruker de store mediene tid, eller spalteplass, på å forklare hvorfor mennesker flykter, hva de flykter fra, hvordan flukten gjennomføres og hvem som legger til rette under fluktruten. Dette er, sammen med klimakrisen, det mest brennaktuelle spørsmålet i dag, og det er ingen utsikter til bedre løsninger for mennesker på flukt.

Målet med festivalen er å skape en arena der temaet flukt, eksil og tvungen migrasjon blir løftet og forklart, enten av mennesker som til daglig jobber med tema, eller av forfatteren som skriver om det.

Podkasten Grønn og Global gis ut av Transit media AS. Programledere er Kjetil Aasmundsson og Terje Karlsen. Vi tar gjerne imot innspill til temaer og gjester i kommentarfeltet, og du kan faktisk også levere inn en talemelding på podkastens hjemmeside.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT