Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Norge øker støtten til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger

Det var på en konferanse i Brussel denne uka at statssekretær Henrik Thune annonserte at Norge planlegger å øke bidraget til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) for i år og neste år.

– UNRWA spiller en avgjørende rolle  for å ivareta de palestinske flyktningenes grunnleggende behov og rettigheter, og er også viktig for stabilitet.  Samtidig er UNRWA er kritisk underfinansiert. Vi vil derfor øke støtten, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i en uttalelse.

UNRWAs mandat omfatter om lag 5,7 millioner palestinske flyktninger i Libanon, Jordan, Syria, Vestbredden og Gaza, og å sikre at flyktningene får grunnleggende tjenester som utdanning, helsetilbud, matvarehjelp og husly.

Hjelpeorganisasjonen har som oppgave å sikre at palestinske flyktningers grunnleggende rettigheter og behov blir dekket. Organisasjonen er også en stor arbeidsgiver for palestinske flyktninger.

Regjeringen har besluttet å øke den humanitære støtten til UNRWAs innsats i Libanon med 17 millioner kroner. Regjeringen vil også øke Norges kjernebidrag i år. Størrelsen på økningen vil blir fastlagt i desember. Så langt i år er Norges støtte til UNRWA på 217 millioner kroner.

Fra 2022 planlegger Norge å øke kjernestøtten til UNRWA.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT