Frankrike Forklart julespesial: En samtale med Norges nye ambassadør i Paris – Niels Engelschiøn

Årets siste episode av “Frankrike forklart” har et litt annet format enn vanlig. Vi har invitert Norges nye ambassadør i Paris Niels Engelschiøn til å snakke om yrket som ambassadør og seg selv. Hva er hans bakgrunn og hva førte ham til å velge en karriere innen diplomati? Hva tenker han om Norges forhold til Frankrike og hva ønsker han å gjøre som ambassadør?

Dette får du svar på i denne julespesial. Frankrike forklart takker sine lyttere for det året som har gått og Transit Magasin for å ha utgitt våre analyser. Vi kommer sterkere tilbake i 2022. Det sistnevnte blir et avgjørende år, med bl.a. presidentvalget 10. og 24. april og parlamentsvalget 12. og 19. juni. Vi kommer selvsagt til å følge valgkampen, kandidatene og deres program med egne analyser og sammen med kompetente gjester.

I løpet av året vil vi også komme inn på en rekke andre temaer innen litteratur, kultur og politikk. Følg med på vår Facebook-side og på vår webside:

https://www.hiof.no/lusp/slik/forskning/grupper/areas/podcast-frankrike-forklart/

God jul og godt nytt år – Joyeux Noël et bonne année!

Frankrike forklart inviterer Kjerstin Aukrust fra UiO, Geir Uvsløkk fra UiO og Franck Orban fra HiØ kompetente og frankofile gjester til samtale om temaer som er viktige for å forstå det som skjer i Frankrike i dag, og for å vite mer om landets historie, politikk og kultur. Frankrike forklart er også tilgjengelig via Spotify og iTunes.

Frankrike forklart-episodene tilgjengeliggjøres for Transit magasins lesere med tillatelse fra Aukrust og Orban.