Et barn får poliovaksine under en navneseremoni i Nigeria. Foto: UNICEF
- Annonse -

Landet har kjøpt inn 6,9 millioner vaksinedoser, og planlegger innkjøp av 223 nye kjøleskap for å lagre dosene. Barn under fem år skal alle motta fire doser hver, men det ventes at vaksineringen blir utfordrende ettersom landet fortsatt er rammet av koronapandemien.

I februar ble det oppdaget villpoliovirus av type 1 hos et barn i Malawis hovedstad Lilongwe. Det er første slike funn i hele Afrika siden 2016. Laboratorieprøver har funnet store likheter med typen som finnes i Sindh-provinsen i Pakistan, og det er antatt at viruset stammer derfra.

Malawi har ikke hatt registrerte poliotilfeller siden 1992, og ble offisielt erklært poliofritt i 2005. Hele Afrika ble erklært poliofritt i 2020.

Polio er en smittsom virussykdom som ofte fører til lammelser. Små barn er spesielt sårbare for viruset.

(©NTB)

- Annonse -