Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Ressa og Muratov tilbake til Oslo i september

Fredsprisvinnerne Maria Ressa og Dmitrij Muratov kommer til Oslo for å være med på Nobels Fredssenters konferanse om ytringsfrihet 2. september.

Siden de mottok prisen i desember har situasjonen blitt kraftig forverret for dem begge.

«Vi er veldig glade for å kunne presentere de to på samme scene igjen, snart ett år etter at de ble kunngjort som fredsprisvinnere», sier Nobels Fredssenters direktør Kjersti Fløgstad. «Alt som har skjedd siden den gang viser jo hvor viktig og riktig denne prisen var». 

Journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov ble tildelt Nobels fredspris for 2021 for sin kamp for ytringsfrihet på Filippinene og i Russland. Invasjonen av Ukraina, og den påfølgende sensuren av frie medier, har gjort det umulig for Dmitrij Muratov å utgi avisen sin, Novaya Gazeta, i Russland.

Men redaksjonen hans jobber videre fra Latvia og prøver å finne nye måter å nå ut til leserne på.

Etter at sønnen til den tidligere diktoratoren Fernando Marcos ble valgt til president på Filippinene i mai, har situasjonen for Maria Ressa blitt enda vanskeligere enn før. Hun risikerer fengsel for ærekrenkelser og nyhetsnettstedet Rappler, som hun er redaktør for, er truet med stenging.

«Når Ressa og Muratov kommer til Oslo får vi høre deres egen versjon av det som har skjedd siden de mottok Nobels fredspris. Maria Ressa skal også delta i en paneldiskusjon om hvordan sosiale medier påvirker demokratiet», forteller Kjersti Fløgstad.

Freedom of Expression Conference arrangeres på Nobels Fredssenter fredag 2. september.

I tillegg til de to fredsprisvinnerne fra 2021, står blant andre Colombias tidligere president Juan Manuel Santos, som fikk prisen i 2016, på talerlisten.

Etter konferansen inviterer Nobels Fredssenter til ytringsfrihetsfestival. Arrangementet er en markering av at det snart er ett år siden fredsprisen til Ressa og Muratov ble kunngjort, og avslutter Fredssenterets satsing på temaer knyttet til Nobels fredspris for 2021.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT