Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Hong Kong-aktivister erklærer seg skyldige i henhold til kinesisk lov

En gruppe på 28 pro-demokratiske aktivister fra Hongkong, blant dem politikeren og aktivisten Joshua Wong, som er siktet i henhold til den kontroversielle nasjonale sikkerhetsloven, har erklært seg selv skyldige i den største felles påtalen i Hongkong de siste årene.

Det er Asianettverket som melder dette i sitt nyhetsbrev i dag.

Totalt 47 tiltalte, i alderen 23 til 64 år, ble siktet for konspirasjon for å begå undergraving under den omfattende nasjonale sikkerhetsloven. De ble arrestert i 2021 på grunn av deres deltakelse i et uoffisielt valg i 2020 som ifølge myndighetene var et komplott for å lamme Hongkongs regjering.

På det tidspunktet viste valget sterk støtte til kandidater som var villige til å utfordre den Beijing-støttede lokale regjeringen. Blant de 29 som erklærte seg skyldige på torsdag, var kjente dissidenter og aktivister, inkludert Wong og jusprofessoren Benny Tai. De to mennene soner allerede straff for protestrelaterte domfellelser. 

Medierapporteringsrestriksjoner har nå blitt opphevet for sakene, som vil starte neste måned ved Hongkongs høyesterett.

Les hele saken hos The Guardian

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT