Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Henriette Killi Westhrin får forlenget tillit som generalsekretær i Norsk Folkehjelp

Henriette Killi Westhrin har fått et nytt åremål på tre år.

– Jeg er glad for den fornyede tilliten, og gleder meg til å fortsette arbeidet med å videreutvikle fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon videre, sier Henriette Westhrin.

— Akkurat nå er vi i gang med å etablere et nytt program i Ukraina, der vi både skal rydde miner og støtte lokale organisasjoner i deres humanitære innsats, et arbeid som kommer på toppen av landene vi allerede er tilstede i. Krigen i Ukraina viser at vår beredskap er ettertraktet og nødvendig, både i Norge og internasjonalt, sier Westhrin.

Westhrin ble ansatt i 2016 og har tidligere blant annet jobbet som sekretariatsleder for SVs stortingsgruppe , vært statssekretær i flere departementer og forbundssekretær i Fellesorganisasjonen.

— En av Norsk Folkehjelps styrker er at vi er en demokratisk organisasjon som både jobber i Norge og i verden. Innenlands med førstehjelp og redningstjeneste og flyktninger og antirasisme, og ute der vi støtter våre partnerne i deres kamp for en mer rettferdig fordeling av makt og ressurser, og der vi er en av verdens største innenfor humanitær minerydding, sier Westhrin.

Nå har hun fått nytt åremål på tre år, med mulighet for forlengelse på inntil nye tre år, dersom Folkehjelpens sentralstyre ønsker det.

Westhrin er 49 år, og kommer opprinnelig fra Kragerø i Telemark og Vestfold.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT