Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Økt norsk støtte til FNs arbeid for menneskerettigheter

Norge har signert en ny samarbeidsavtale med FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR) som innebærer økt støtte til organisasjonens arbeid for menneskerettigheter. Den nye samarbeidsavtalen ble undertegnet 24. oktober, FN-dagen, som markerer datoen da FN-pakten trådte i kraft i 1945.

— FNs arbeid for å styrke menneskerettighetene er viktigere enn noen gang, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Støtten øker fra 165 millioner kroner per år til 197 millioner kroner, ifølge pressemeldingen.

— Menneskerettigheter og demokrati er under press verden over. Denne utviklingen må vi kjempe mot, og her spiller OHCHR en nøkkelrolle. Gjennom vårt samarbeid med OHCHR bidrar Norge til å styrke høykommissærens handlekraft, sier Huitfeldt i en pressemelding.

Norge har lenge vært en stor støttespiller for høykommissærens arbeid. Gjennom avtalen skal Norge bidra til OHCHRs arbeid i land som Colombia, Etiopia, Myanmar og Palestina.

Avtalen skal støtte FNs arbeid med menneskerettighetsforkjempere og sivilsamfunnet, samt bekjempe diskrimineringen som møter millioner av mennesker over hele verden på bakgrunn av blant annet religiøs og etnisk bakgrunn, seksualitet og kjønnsidentitet.

I pressemeldingen understreker den regjeringen at de også vil bidra til OHCHRs innsats for å forebygge menneskerettighetsbrudd spesielt i forbindelse med krise og konflikt.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT