Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

20 dyptfølte og livsforvandlende takksigelser

KOMMENTAR: Det er for tidlig å si tusen takk. Vi kan heller ikke si 234 takk. Men på vegne av 20 flyktninger frembringer jeg likevel følgende 20 dyptfølte og livsforvandlende takksigelser.

Dette er et innlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Delta i debatten? Send innlegg til debatt@transitmedia.no.

Thanksgiving:

Norge innledet dette årtusen med en iskald asylpolitikk. Vi sluttet å følge FNs anbefalinger. Den dramatiske kursendringen ble foretatt av Bondevik 2-regjeringen, der Erna Solberg var gitt ansvaret for asylfeltet.

Tross vår velstand, har vi i snart en generasjon vært en av verstingene i Europa. Blant annet med utallige tvangsreturer til Afghanistan.

Jeg har dyp beundring for dem som har tatt kampen og utrettelig kjempet for å minne oss på uretten. Min takk går først og fremst til helter som Budbringeren fra Helvete – Kristina Quintano, og Aegan Boat Report – Tommy Olsen. De har lagt ned en enorm arbeidsinnsats, i bratt oppoverbakke og med vinden og det iskalde sluddet rett i fjeset. Jeg er imponert over innsatsen deres. Og jeg blir ydmyk. Jeg kjenner selv hvor tungt det er for kroppen å kjenne på slikt ansvar over tid. Kreftene er ikke alltid så store som det kan virke på utsiden.

Arbeidet gir resultatet! I dag ønsker jeg også takke regjeringen ved Jonas og Trygve som tar viktige museskritt i rett retning. Jeg leser i avisene:

«– Regjeringen har besluttet at Norge skal tilby relokalisering fra skipet Ocean Viking», bekrefter statssekretær Eivind Vad Petersson (Ap) i Utenriksdepartementet til TV 2.

Frankrike lot den norskeide båten legge til havn i Toulon sist uke. Det skjedde etter at fire land hadde nektet å ta den imot; Italia, Hellas, Kypros og Malta. Båten driftes av organisasjonen SOS Méditerranée.

I alt 234 flyktninger og asylsøkere var om bord i skipet. Migrantene var reddet opp av vannet på flukten over Middelhavet.

Til sammen 57 av dem er barn. Etter 19 dager under vanskelige forhold skal det ha vært fare for liv og helse for noen av dem.

– Norge har ikke et ansvar etter menneskerettskonvensjonene eller havretten for personer som tas om bord i private norskflaggede skip i Middelhavet, skriver Vad Petersson i en epost til TV 2.

Han understreker at grunnen til at Norge vil ta imot tjue migranter fra Ocean Viking, er den ekstraordinære humanitære situasjonen.

Det er for tidlig å si tusen takk. Vi kan heller ikke si 234 takk. Men på vegne av 20 flyktninger frembringer jeg likevel følgende 20 dyptfølte og livsforvandlende takksigelser til en regjering som våger vise bittelitt medmenneskelighet tross en iskald folkeopinion:

1 Takk

2 Takk

3 Takk

4 Takk

5 Takk

6 Takk

7 Takk

8 Takk

9 Takk

10 Takk

11 Takk

12 Takk

13 Takk

14 Takk

15 Takk

16 Takk

17 Takk

18 Takk

19 Takk

20 Takk

Selv takker jeg Gud!

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT