Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Fagpressen gir årets julegave til Ukraina

Gir penger til utstyr som setter ukrainske journalister i stand til å jobbe ute i felten, til tross for strømbrudd, i første rekke "powerbanks" og lamper.

Fagpressen har tradisjon for å støtte en humanitær organisasjon med en pengegave til jul. Fagpressen velger i år å støtte ukrainsk presse, med en pengesum som går til utstyr som setter dem i stand til å jobbe ute i felten, og til tross for strømbrudd.

– Vi gjør dette i stedet for å gi julegaver, sier adm. direktør Per Brikt Olsen.

Organisasjonen Ukrainian Media Fund er etablert som kanal for å formidle denne typen støtte. Utgiverorganisasjoner i hele Norden og flere europeiske land har allerede sendt støtte, og Mediebedriftenes landsforening (MBL) i Norge har tatt initiativ overfor presseorganisasjonene her.

Leder for Regional Publishers of Ukraine, Oksana Brovko, var tidligere i høst på besøk i Oslo, invitert av blant annet MBL. Under et arrangement i Pressens hus fortalte hun og hennes kolleger om forholdene pressen i Ukraina nå arbeider under. De rystende historiene de kunne fortelle understreker viktigheten av å bidra til deres viktige arbeid med grunnleggende tiltak.

– Fagpressen gir 7.500 kroner. Pengene vil i første rekke gå til innkjøp av «powerbanks» og lamper, forteller Per Brikt Olsen.

For de som selv ønsker å donere penger til Ukrainian Media Fund, så er det mulig på denne lenken.

Transit magasin er medlem av i Fagpressen.

I 2021 mottok Redd Barna 10.000 kroner i julegave fra Fagpressen. Fagpressen donerte i mars i år 5.000 euro i støtte til journalister i krigssonen i Ukraina.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT