Minnestund i Equinor 10 år etter angrepet mot In Amenas i Algerie

For ti år siden angrep terrorister et gassanlegg i Algerie, der 40 ansatte, deriblant fem nordmenn, ble drept. Fortsatt står flere spørsmål ubesvart.

(NTB-Nina Haabeth) Ti år etter terroren kjenner imidlertid verken Utenriksdepartementet eller Equinor til at noen er stilt til ansvar for ugjerningen gjennom et rettsoppgjør. Mokhtar Belmokhtar, som altså antas å ha ledet angrepet skal ha blitt drept i et fransk luftangrep i 2016, ifølge amerikansk etterretning. – Det er etter det norske myndigheter erfarer fortsatt en pågående rettsprosess i Algerie, men vi har dessverre ingen ny informasjon per nå, opplyser pressekontakt Ragnhild H. Simenstad i UD.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? log in

Støtt global journalistikk på norsk ved å velge Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,432FansLik
499FølgereFølg
833FølgereFølg
- Annonse -

SISTE NYTT