Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

FN: Israel undergraver muligheten for en tostatsløsning

FNs sikkerhetsråd er sterkt kritisk til Israels etablering av nye bosetninger og fastholder at de undergraver muligheten for fred.

Av: NTB-AFP

– Sikkerhetsrådet gjentar at fortsatt israelsk bosetningsaktiviteter på farlig vis undergraver etableringen av en levedyktig tostatsløsning, heter det i uttalelsen, som alle de 15 medlemslandene i rådet sluttet seg til.

FNs sikkerhetsråd vedtok i desember 2016 en resolusjon som slo fast at Israels bosetninger i de okkuperte palestinske områdene er ulovlig og krevde øyeblikkelig byggestans.

De forente arabiske emirater utarbeidet i forrige uke et utkast til ny resolusjon som langt på vei hadde samme ordlyd og som krevde øyeblikkelig byggestans i de ulovlige bosetningene.

USA satte ifølge diplomatiske kilder ned foten, og rådet nøyde seg derfor med en uttalelse som også amerikanerne gikk med på.

– Sikkerhetsrådet motsetter seg sterkt alle ensidige tiltak som hindrer fred, inkludert Israels bygging og utvidelse av bosetninger, konfiskering av palestinernes land og «legalisering» av bosettingsutposter, riving av palestinske hjem og fordrivelse av palestinske sivile, heter det i denne.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT