Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Norge styrker internasjonalt samarbeid mot ulovlig hogst av regnskog

Norge styrker samarbeidet med FN og Interpol for å stanse ulovlig hogst i regnskogen.

– Ulovlig hogst er en trussel for regnskogen. Ofte står mektige personer og nettverk bak. Disse profitterer stort på hogsten, omsetting av tømmeret, og de rydder den verdifulle skogen for å drive jordbruk, etablere kokaplantasjer eller gruver, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).

Norge støtter nå prosjektet LEAP fase 2 med 163 millioner kroner i perioden 2023–2025.

Målet er å bidra til reduserte klimautslipp gjennom redusert avskoging og forringelse av tropisk skog. Eide besøker denne uka Colombia og Brasil for å støtte opp om myndighetenes innsats for å redusere tapet av regnskog.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT