Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Lula møter Xi i Beijing

Brasils president Luis Inacio Lula da Silva og hans kinesiske kollega Xi Jinping planlegger å signere minst 20 bilaterale avtaler når de møtes i Beijing fredag.

(NTB-AP)

Møtet holdes på dag to av Lulas besøk til Kina, som er Brasils største handelspartner og en alliert i den brasilianske presidentens forsøk på å utfordre vestligdominerte økonomiske institusjoner. De to lederne vil bruke anledningen til å styrke båndene mellom to av verdens største fremvoksende økonomier.

Som en del av det brasilianske besøket ble tidligere president Dilma Rousseff torsdag tatt i ed som leder for den kinesiskstøttede utviklingsbanken DNB. Den støtter infrastrukturprosjekter i Brasil og flere andre land. Banken fremstiller seg selv som et alternativ til Det internasjonale pengefondet og Verdensbanken, som ofte stiller lånebetingelser som utviklingsland og fremvoksende stater kritiserer for å være for strenge.

Kina er Brasils største eksportmottaker og den største internasjonale investoren i Brasil, men Lula har uttalt seg kritisk om direkte kinesisk eierskap i brasilianske selskaper.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT