Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Ble omtalt som fascistisk på Dagsnytt 18, nå er NRK felt i PFU

NOTIS: Legatum Publishing fikk medhold i Pressens Faglige Utvalg, melder Journalisten.no.

Det var i starten av februar at Dagsnytt 18 hadde et innslag om hvem som bør få være medlem av Den Norske Forleggerforening. Utgangspunktet for debatten var et utspill fra Bente Pihlstrøm i Humanist forlag, som først stod på trykk i Transit Magasin, 31. januar.

«Utvalget anerkjenner at forlaget fikk slippe til med et tilsvar i etterkant, men PFU konkluderer med NRK har brutt god presseskikk», skriver PFU i sin uttalelse og feller NRK på punkt 4.14 i Vær varsom-plakaten, punktet om samtidig imøtegåelse.

Det er Journalisten.no som melder dette i dag.

NRK burde ha burde ha forutsett at debatten kunne utvikle seg i den retningen den gjorde, påpekte flere utvalgsmedlemmer:

– De burde ha forutsett at det ville komme utsagn mot Legatum, sa PFU-medlem Asle Toje.

Legatum Publishing var ikke invitert til å delta i NRK-debatten, selv om forlaget selv ønsket å stille, men de fikk komme med en skriftlig uttalelse som ble lest opp på direkten: «Vi er et uavhengig forlag med ytrings- og organisasjonsfrihet på lik linje med alle andre forlag. Vi står fritt til å utgi de bøkene vi måtte ønske. Dette burde være en ikke-sak.»

LES OGSÅ: Høyreekstrem forfatter invitert til Deichman bibliotek i Oslo

LES OGSÅ: Sitatet «Reinspikka fascisme» meldt til PFU. Her er debatten om Legatums medlemskap i Forleggerforeningen

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT