Utvalg: Det mobiliseres ikke nok for å løse verdens kriser – Norge kan gjøre mer

Det mobiliseres ikke nok for å løse verdens kriser, og Norge er i en særstilling til å kunne gjøre mer, mener et ekspertutvalg. Det sies også at Norges samlede bidrag til utvikling – fra både offentlig og privat sektor – må opp på 2 prosent av bruttonasjonalinntekt.

Utvalgsleder Ole Jacob Sending fra Norsk Utenrikspolitisk Institutt (Nupi) la mandag fram en rapport bestilt av utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp). Der slår utvalget fast at det ikke gjøres nok for å løse verdens kriser, og at mye av det som gjøres, ikke er effektivt nok.

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

  • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
   Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
   Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.
 • LES OGSÅ

  FØLG

  1,627FansLik
  512FølgereFølg
  875FølgereFølg

  SISTE NYTT