Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Etter 12 år for Utøya blir han generalsekretær i Norsk PEN

Jørgen Watne Frydnes blir Norsk PENs neste generalsekretær, etter 12 år som daglig leder for Utøya.

– Vi er svært glade for å få en så dyktig og erfaren generalsekretær, sier Ann-Magrit Austenå, styreleder i Norsk PEN.

Frydnes har siden 2011 vært daglig leder av Utøya, hvor han var ansvarlig for å gjenreise Utøya etter terrorangrepet i 2011. I tillegg er han medlem av Den Norske Nobelkomite og styremedlem i Den Norske Helsingforskomitéen. 

– Demokratier på vikende front over hele verden er en av vår tids største utfordringer. Viktigheten av frie ytringer for å bekjempe den ødeleggende utviklingen vi ser i våre samfunn, kan ikke understrekes nok, sier Frydnes.

Jørgen Watne Frydnes tiltrer som generalsekretær i Norsk PEN 1. oktober.

— Alle festtalene vi har hørt om demokrati, tillit og frihet som ikke skal tas som en selvfølge, har en annen tone i dagens verden. Alvoret er over oss og jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven med å kjempe for ytringsfrihetens kår og styrke PEN, verdens største skribent- og ytringsfrihetsorganisasjon.

Som Norsk PENs generalsekretær skal Frydnes lede sekretariatets daglige drift. Organisasjonen har mål om å løfte og videreutvikle arbeidet for ytringsfrihet, med støtte til fengslede og forfulgte forfattere, journalister og andre frie ytrere nasjonalt og internasjonalt.

Hege Newth har vært organisasjonens generalsekretær siden 2015. Hun går nå over i en stilling som assisterende generalsekretær.

Frydnes har 12 års erfaring fra Leger Uten Grenser. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo, har en mastergrad i internasjonal politikk fra University of York i England.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT