Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

FN: Over 20 millioner mennesker rammet av sultkrisen i Sudan

Krigen i Sudan har forårsaket en alvorlig sultkrise for 20,3 millioner mennesker i landet, ifølge FN-byrået Verdens matvareprogram (WFP).

(NTB-DPA)

Av landets 46 millioner innbyggere lider nå rundt 6,3 millioner mennesker av livstruende matmangel, sier Eddie Rowe, representant for Verdens matvareprogram i Sudan.

Siden kampene brøt ut i landet i april har konflikten forverret seg, og det har blitt vanskeligere å levere livreddende nødhjelp til befolkningen, ifølge FN.

Rowe oppfordrer derfor alle parter i konflikten til å tilrettelegge for levering av bistand. Forrige uke lyktes WFP for første gang med å levere mat til den hardt rammede delstaten Vest-Darfur ved grensen til Tsjad.

FN-byrået beskriver situasjonen i Vest- og Sentral-Darfur som en katastrofe. Ifølge Rowe er de fleste mennene i Vest-Darfur enten døde, skadd eller forsvunnet, noe som har overlatt familiene deres til å klare seg selv.

– Disse familiene overlever knapt, sier Rowe.

Kamper brøt ut i Sudan i midten av april etter an langvarig maktkamp mellom de facto president Abdel Fattah al-Burhan og visepresident Mohammed Hamdan Dagalo. De to generalene hadde opprinnelig tatt makten sammen i 2021, men ble deretter rivaler.

Kampene er konsentrert i hovedstaden Khartoum og nabobyene samt i Darfur-regionen vest i landet.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT