Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Norfund investerer i plastgjenvinning i Afrika

Norfund gjør nå sine to første direkteinvesteringer i plastgjenvinning i Afrika.

– Norge har tatt en lederrolle for å bekjempe plastforurensning internasjonalt, og er pådrivere for en global avtale mot plastforurensning og marin forsøpling. Privat kapital vil spille en viktig rolle, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim, i en uttalelse på Norfunds nettsider.

Det er anslått at det er mer enn 171.000 milliarder plastbiter i verdenshavene, opp fra 16.000 milliarder i 2005, og det er ventet ytterligere nesten en tredobling innen 2040.

– Vi kan bidra til utviklingen av en industri som er avgjørende for å bekjempe plastforurensning og samtidig skape et stort antall arbeidsplasser, sier Carl Johan Wahlund, investeringsdirektør for grønn infrastruktur i Norfund.

Dette er investeringene:

  • Norfund gir 2 millioner euro i et konvertibelt lån til Wecyclers Nigeria Limited, et resirkuleringsselskap med base i Lagos.
  • Samtidig investerer Norfund 10,5 millioner USD i Miniplast Ghana Ltd, en plastprodusent med base i Accra, for å øke deres kapasitet innen plastgjenvinning.

I 2020 etablerte Miniplast en plastgjenvinningsvirksomhet som bruker lokalt plastavfall i produksjonen av ferdige plastprodukter. Investeringen i Miniplast forventes å skape mer enn 850 arbeidsplasser i hele verdikjeden.

– Å støtte lokale produksjons- og resirkuleringsinitiativer vil bidra til å skape mange anstendige arbeidsplasser, ikke bare hos Miniplast, men i hele verdikjeden for plast, sier Obafemi Awobokun, prosjektansvarlig i Norfund.

Norfunds gjennomsnittlige årlige avkastning har vært 5,1 prosent siden starten i 1997.

Fakta: Dette er Norfund

  • Norfund er et norsk selskap opprettet av Stortinget i 1997 som verktøy for norsk utviklingspolitikk.
  • Norfunds målsetning er å bidra til fattigdomsreduksjon i utviklingsland ved å satse på bærekraftig privat næringsvirksomhet. 
  • Staten er eneste eier av Norfund og bevilger fondet kapital og utnevner fondets styre.
  • Ved utgangen av 2021 hadde Norfund investeringer på til sammen 26,9 milliarder kroner fordelt på 170 prosjekter.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT