Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Sør-Afrika sier det er enighet om utvidelse av Brics-gruppen

Brics-landenes ledere har blitt enige om å slippe nye medlemsland inn i gruppen og har utarbeidet vilkår for medlemskap, ifølge Sør-Afrikas utenriksminister.

– Vi har et dokument som vi har vedtatt, og som etablerer retningslinjer og prinsipper for land som ønsker å bli medlem av Brics, sa utenriksminister Naledi Pandor til statlige Ubuntu Radio onsdag.

Brics består av Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika. En av de viktigste diskusjonene under toppmøtet i Johannesburg denne uka, har vært hvorvidt blokken skal utvides med flere land og hvor raskt det skal skje.

Om lag 20 land fra «det globale sør» har søkt formelt om medlemskap i Brics, blant dem er Argentina, Iran og Saudi-Arabia. Kina tok tidligere onsdag til orde for en rask utvidelse.

Brics har eksistert i rundt 20 år og ble dannet for å være en motvekt mot vestligdominerte institusjoner – som G7, Det internasjonale pengefondet og Verdensbanken.

Verken Sør-Afrika, Kina eller India har fordømt Russlands invasjon av Ukraina. Brasil har fordømt invasjonen, men har ikke villet innføre sanksjoner mot Russland og har heller ikke sendt våpen til Ukraina.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT