spot_img

Ingen av Sveriges største miljøorganisasjoner reiser til klimatoppmøtet i Dubai

Årets klimatoppmøte, COP28, finner sted i Dubai i De forente arabiske emirater fra 30. november til 12. desember. Nå varsler de største svenske miljøorganisasjonene at de ikke vil sette av tid og penger til å delta i år.

Opptakten til klimatoppmøtet i Dubai har i mange måneder vært preget av kontroverser og påstander om grønnvasking. Menneskerettighetsorganisasjoner krever at ørkenstaten løslater flere titalls mennesker som sitter fengslet, nå flere år etter at dommen er ferdig sonet. Vertslandet har heller ikke rapportert egne metanutslipp på 10 år, viser nylige avsløringer. Nå forteller store svenske miljørganisasjoner at de ikke vil prioritere å delta på årets klimatoppmøte. Det er rett og slett ikke viktig nok å delta, forteller to av dem:  — En nedprioritering, ikke en boikott, […]

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

  • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
   Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
   Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.
 • LES OGSÅ

  FØLG

  1,627FansLik
  512FølgereFølg
  911FølgereFølg
  - Annonse -spot_img

  SISTE NYTT