spot_img

Før rettssaken mot Lundin: Selskapet raser på børsen

Tidligere har aktor begjært et erstatningsbeløp på cirka 1,4 milliarder svenske kroner. Nå er beløpet justert til 2,4 milliarder på grunn av en tidligere regnefeil. Kunngjøringen fikk aksjen til å stupe 9,2 prosent på Stockholmsbørsen.

(STOCKHOLM / BLANKSPOT) I to og et halvt år vil saken om til medvirkning til alvorlige brudd på folkeretten i Sør-Sudan i årene 1999-2003 fortsette mot Orrön Energy (tidligere Lundin) og dets styreleder og administrerende direktør. Da Ludin solgte virksomheten i Sudan, fikk selskapet et overskudd på cirka 700 millioner svenske kroner. Ifølge tiltalen hadde selskapet funnet olje i områder som var utenfor regimets kontroll. Samtidig ble det satt i gang en militær offensiv inn i regionen med mål om å legge forholdene til rette […]

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

  • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
   Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
   Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.
 • LES OGSÅ

  FØLG

  1,627FansLik
  512FølgereFølg
  911FølgereFølg
  - Annonse -spot_img

  SISTE NYTT