Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Før rettssaken mot Lundin: Selskapet raser på børsen

Tidligere har aktor begjært et erstatningsbeløp på cirka 1,4 milliarder svenske kroner. Nå er beløpet justert til 2,4 milliarder på grunn av en tidligere regnefeil. Kunngjøringen fikk aksjen til å stupe 9,2 prosent på Stockholmsbørsen.

(STOCKHOLM / BLANKSPOT) I to og et halvt år vil saken om til medvirkning til alvorlige brudd på folkeretten i Sør-Sudan i årene 1999-2003 fortsette mot Orrön Energy (tidligere Lundin) og dets styreleder og administrerende direktør. Da Ludin solgte virksomheten i Sudan, fikk selskapet et overskudd på cirka 700 millioner svenske kroner. Ifølge tiltalen hadde selskapet funnet olje i områder som var utenfor regimets kontroll. Samtidig ble det satt i gang en militær offensiv inn i regionen med mål om å legge forholdene til rette […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Halv pris på årsabonnement i juli: Klikk på banner og benytt rabattkode SOMMER24:
Halv pris på årsabonnement

Eller velg ordinært Månedsabonnement.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT