Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Utenriksminister Anniken Huitfeldt går av – Espen Barth Eide blir ny utenriksminister

(Oppdatert kl 1330)

Anniken Huitfeldt (Ap) går av som utenriksminister. Espen Barth Eide (Ap) overtar jobben.

Huitfeldt har vært utenriksminister siden Støre-regjeringen tiltrådte for to år siden, men trer nå tilbake til Stortinget. Barth Eide kommer fra posten som klima- og miljøminister.

— Jeg vil takke alle kollegene og partnerne over hele verden som jeg har hatt gleden av å jobbe sammen med de siste to årene. Ønsker min etterfølger og venn Espen Barth Eide alt godt i sin nye rolle, sier Huitfeldt i en uttalelse på X/Twitter.

59-åringen Barth Eide vender tilbake til et departement han kjenner fra før. Han var nemlig utenriksminister fra 2012-2013, det siste året av Jens Stoltenbergs regjering.

Han har også vært statssekretær i departementet i to omganger, i tillegg til at han har vært innom Forsvarsdepartementet både som statsråd og statssekretær.

Barth Eide har hatt flere internasjonale verv. Fra 2013 til 2017 var han direktør i World Economic Forum, og fra 2014 til 2017 var han FNs spesialutsending til Kypros.

På begynnelsen av 1990-tallet var Barth Eide en av frontfigurene for ja-siden i striden om medlemskap i EU og har blant annet vært generalsekretær i Europabevegelsen.

LES OGSÅ: Norske organisasjoner utfordrer den nye klima- og miljøministeren

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT