Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Norad: Ekstrem fattigdom kan prege verden i tiår framover

Rundt 700 millioner mennesker lever i ekstrem fattigdom. Det er like mange eller litt flere enn i 2019, ifølge en ny rapport fra Norad. Vi er langt unna målet om å nå FNs bærekraftsmål nummer 1 -- men det finnes lyspunkter.

– Verden er milevis unna å nå målet om å utrydde ekstrem fattigdom innen 2030, sier Norad-direktør Bård Vegar Solhjell. Ifølge en ny rapport estimerer Norad at 704 millioner mennesker levde i ekstrem fattigdom ved utgangen av i 2022 – det vil si at de har 29 kroner eller mindre å leve for om dagen. Det er like mange eller kanskje litt flere ekstremfattige enn det som ble målt i 2019. Verden har altså ikke hentet seg inn igjen etter tilbakeslaget under Covid-19.  – Situasjonen er svært alvorlig for […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT