Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Kong Charles til FNs klimatoppmøte i Dubai. USAs president Joe Biden kommer neppe

Kong Charles skal tale på åpningen av FNs klimatoppmøte COP28 i Dubai. Nylig ble det kjent at USAs president Joe Biden neppe kommer til å delta.

(Transit Magasin / NTB / Reuters) Kong Charles til klimatoppmøtet: – Når han er i De forente arabiske emirater, skal kongen benytte anledningen til å ha møter med regionale ledere før COP28, opplyser Buckingham Palace.

Kong Charles skal ha vært engasjert i klima- og miljøspørsmål i store deler av sitt liv. FNs klimatoppmøte COP28 starter 30. november og varer til 12. desember. Det skjer i Dubai i De forente arabiske emirater.

LES OGSÅ: Migrantarbeidere forbereder FNs klimatoppmøte i ekstrem varme: — Fant bevis på lovbrudd

USAs president deltar ikke

USAs president Joe Biden kommer neppe til å delta på FNs klimatoppmøte COP28 senere i år, ifølge kilder som Reuters har snakket med.

To amerikanske embetsfolk, samt en annen person som er kjent med planleggingen av COP28, uttaler til Reuters at det er lite sannsynlig at Biden kommer til å delta.

Men Bidens kalender er ikke spikret og kan fortsatt bli endret. Ingenting er offisielt før det blir kunngjort, uttaler kildene. To av dem sier at det ikke er fattet noen endelig beslutning.

– President Biden har vært leder for og levert den mest ambisiøse klimaagendaen i historien, både hjemme og i utlandet. Selv om vi ikke har noen reiseoppdateringer å meddele i øyeblikket, ser administrasjonen fram til en solid og produktiv COP28, sier en talsperson for Det hvite hus.

LES OGSÅ: Hva er COP28 i Dubai – og hvorfor er dette møtet viktig?

Norges delegasjon

Fra Norge er det ventet at både utenriksminister Espen Barth Eide og fersk klimaminister Anders Bjelland Eriksen deltar i Dubai.

Det blir også en betydelig næringslivsdelegasjon i Dubai: 14 norske bedrifter og organisasjoner går sammen om næringslivsdelegasjon som skal delta på felles paviljong under klimatoppmøtet i desember.

Blant samarbeidspartnerne finner vi Equinor, Aker Horizons, Hydro, Yara, Statnett, DNV og NHO.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT