Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Markering over hele landet: To år siden Russlands fullskala invasjon av Ukraina

BILDESERIE: Mange hundre mennesker møtte opp i Oslo for å vise sin støtte til ukrainere på toårsmarkeringen av Russlands fullskala invasjon av Ukraina. 

SE BILDESERIE FRA OSLO NEDERST I ARTIKKELEN.

I minst 19 byer i Norge, fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord, ble det i dag holdt lignende markeringer. 

Lørdag morgen ble det ukrainske flagget heist ved siden av det norske på Løvebakken – utenfor Stortinget:

– Krigen i Ukraina har blitt langvarig. Med økte levekostnader, krig i Midtøsten og andre akutte problemer, kan krigstrettheten melde seg både hos politikere og folk flest i vestlige land. Like fullt er dette en tretthet vi ikke har råd til. Støtten til Ukraina må fortsette, skriver stortingspresident Masud Gharahkhani i et innlegg i VG i dag.

I minst 19 byer landet rundt ble det holdt markeringer, fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord. I Oslo var det Den ukrainske forening i Norge, Norsk-ukrainsk venneforening og Ukrainas ambassade som arrangerte støttekonsert, fotoutstilling og demonstrasjon utenfor Stortinget.

Etter at det var holdt ett minutts stillhet for ofrene for krigen holdt utenriksminister Espen Barth Eide (Ap), stortingsrepresentantene Henrik Asheim (H), Abid Raja (V) og Christian Tybring-Gjedde (Frp) og byrådslederen i Oslo Eirik Lae Solberg (H) appeller.

Videre gikk turen til den russiske ambassaden. Drammensveien var steng med gjerder satt opp av politiet rett før den russiske ambassaden på Skillebekk i Oslo. Men på plassen ved siden av, som har fått navnet Ukrainas Plass, var mange hundre mennesker samlet til appeller og sang. 

Mennesker i alle aldre bar flagg, plakater og bannere og toget strakk seg hele veien fra Solli Plass til Skillebekk. Politiet var godt synlig men lot menneskene få demonstrere i fred. 

Flere russere var også var til stede for å vise at de er opprørte over Putins krigføring. Den ukrainske nasjonalsangen runget utenfor den russiske ambassaden i Oslo. 

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT