Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Oljefondet har milliardinvesteringer i kullverstinger

I en analyse publisert denne uka kommer det fram at Oljefondet har 189 milliarder kroner plassert i kullindustrien. Investeringene er fordelt på 97 selskaper, og utgjør 1,2 prosent av Oljefondets portefølje.

Statens Pensjonsfond Utland (SPU), populært kalt Oljefondet, har 189 milliarder kroner investert i kullindustrien. Det viser en ny analyse fra Nordisk Senter for Bærekraftig Finans, som ble publisert onsdag 24. april. — Det er uholdbart at det norske folks sparepenger fortsatt er investert i kull, det er en enorm økonomisk og etisk risiko knyttet til disse investeringene. Det sier fagrådgiver i Nordisk senter for bærekraftig finans, Diego Alexander Foss. Diego Alexander Foss. Blant selskapene på listen over kullinvesteringer er australske BHP Group, det italienske energiselskapet […]

For å lese denne må du ha registrert konto

Denne artikkelen er gratis å lese. Logg inn med Vipps

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT