Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Indonesia bremser avskogingen – og mottar penger fra Norge

Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen har de siste dagene vært i Indonesia for å følge opp skogpartnerskapet mellom Norge og Indonesia. Her møtte han blant annet Indonesias president, miljø- og skogminister og finansminister.

Verdens tredje største regnskogland bremser avskogingen – og mottar norsk støtte for arbeidet.

– Det er avgjørende at vi støtter opp om det gode arbeidet Indonesia gjør med å ta vare på regnskogen, sier klima og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen.

Statens støtte til Indonesia er resultatbasert. Det betyr at Norge først betaler Indonesia når de kan vise at de har oppnådd resultater.

– Siste års resultat som er fra skogåret 2018 til 2019, viser at Indonesias reduserte utslipp fra avskoging tilsvarer fire ganger Norges årlige klimagassutslipp, sier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) i en pressemelding.

De siste tre årene har Norge betalt 156 millioner dollar, tilsvarende drøyt halvannen milliard kroner. Betalingene er for årene 2016 til 2019.

Målet med prosjektet er at Indonesia innen 2030 skal oppnå netto opptak av karbon i skogsektoren. Med andre ord skal skogsektoren trekke karbon ut av atmosfæren.

– Indonesias suksess i å redusere avskoging er et resultat av tydelig politikk og effektive klimatiltak. Indonesia har verdens tredje største regnskog og deres resultater med å bremse avskogingen har stor betydning i den globale kampen mot klimaendringer og naturtap. Vi har mye å lære av å se til Indonesia, sier klima- og miljøministeren.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT