Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Rapport: Kina promoterer sitt autoritære styresett i utviklingsland

(NTB-AFP) Kina organiserer kurs for tjenestemenn i afrikanske og latinamerikanske land, med mål om å fremme kinesisk styresett og verdenssyn, ifølge amerikansk rapport.

En hovedpilar i president Xi Jinpings internasjonale strategi har vært belte- vei-initiativet (BRI), et gigantisk, globalt infrastrukturprosjekt som Kina bruker for å utvide sin innflytelse utenlands ved å gi lån til utviklingsland. Det ble startet i 2013 og omfatter i dag over 150 land og internasjonale organisasjoner. Kina har gjennom BRI i stor grad økt sin tilgang til utenlandske markeder og ressurser. Kina har i mange år lånt milliarder av dollar til land i Asia og Afrika til veier, jernbane, havner og andre store infrastrukturprosjekter i forbindelse med initiativet. Kritikere […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Halv pris på årsabonnement i juli: Klikk på banner og benytt rabattkode SOMMER24:
Halv pris på årsabonnement

Eller velg ordinært Månedsabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT