Foto: William Warby / Flickr / CreativeCommons
Foto: William Warby / Flickr / CreativeCommons
Stressa over å måtte rekke å kjøpe julegaver i julestria? Fantastisk at all verdens ting og tang man kan ønske seg kun er et tastetrykk unna og kan leveres på døra dagen etter? Nettgiganter som Amazon har gjort hverdagen enklere for mange av oss. Nå står Amazon på trappene til å etablere seg i Sverige, og dermed kunne levere varer ut til Norden i ekspressfart.

Men hvor mye makt skal sånne selskaper ha? Og hvordan skal norsk næringsliv møte konkurransen fra slike giganter, som har blitt kritisert for å gi sine ansatte dårlige arbeidsforhold, og som nesten ikke betaler skatt? Hvordan ser egentlig framtidas norske handlegate ut?

Vi har snakket med:
  • Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i hovedorganisasjonen Virke 
  • Andreas Moxnes, professor i økonomi ved Universitetet i Oslo
  • Martin Larsen, medeier i Ramonas skosalong 
  • Vivi-Ann Mauseth, innehaver av Leker og Mer
[spreaker type=player resource=»episode_id=16529954″ theme=»dark» autoplay=»false» playlist=»false» cover=»https://d3wo5wojvuv7l.cloudfront.net/images.spreaker.com/original/adb315bc5f4529506792d86476d6c2c2.jpg» width=»100%» height=»300px»]

Foto: William Warby / Flickr / CreativeCommons

Musikk er lånt fra: 

Takk til Platekarusellen.no for lån av låta Ramona fremført av John Weyer Larsen. Lydeffekter er lånt fra Freesound.org via brukerne Robinhood76 og BristolStories

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)