Podkast: Amazon Is Coming to Town

Foto: William Warby / Flickr / CreativeCommons
Annonse
Foto: William Warby / Flickr / CreativeCommons
Stressa over å måtte rekke å kjøpe julegaver i julestria? Fantastisk at all verdens ting og tang man kan ønske seg kun er et tastetrykk unna og kan leveres på døra dagen etter? Nettgiganter som Amazon har gjort hverdagen enklere for mange av oss. Nå står Amazon på trappene til å etablere seg i Sverige, og dermed kunne levere varer ut til Norden i ekspressfart.

Men hvor mye makt skal sånne selskaper ha? Og hvordan skal norsk næringsliv møte konkurransen fra slike giganter, som har blitt kritisert for å gi sine ansatte dårlige arbeidsforhold, og som nesten ikke betaler skatt? Hvordan ser egentlig framtidas norske handlegate ut?

Vi har snakket med:
  • Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i hovedorganisasjonen Virke 
  • Andreas Moxnes, professor i økonomi ved Universitetet i Oslo
  • Martin Larsen, medeier i Ramonas skosalong 
  • Vivi-Ann Mauseth, innehaver av Leker og Mer
[spreaker type=player resource=»episode_id=16529954″ theme=»dark» autoplay=»false» playlist=»false» cover=»https://d3wo5wojvuv7l.cloudfront.net/images.spreaker.com/original/adb315bc5f4529506792d86476d6c2c2.jpg» width=»100%» height=»300px»]

Foto: William Warby / Flickr / CreativeCommons

Musikk er lånt fra: 

Takk til Platekarusellen.no for lån av låta Ramona fremført av John Weyer Larsen. Lydeffekter er lånt fra Freesound.org via brukerne Robinhood76 og BristolStories

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!