Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Schjøtt-Pedersen slutter som leder av Norsk olje og gass

Portrettfoto av Karl Eirik Schjøtt-Pedersen
Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Foto: Bård Gudim / Norsk olje og gass.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen slutter i stillingen som administrerende direktør i Norsk olje og gass. Han har ledet organisasjonen siden mai 2015.

– Det er en tid for alt, og nå er det på tide å gi stafettpinnen videre, sier Schjøtt-Pedersen i en pressemelding på interesseorganisasjonens hjemmesider. Han skal lede Norsk olje og gass fram til ny administrerende direktør er tilsatt eller er konstituert.

 Da jeg tiltrådte våren 2015 ga styret meg ett overordnet oppdrag: å få oljeindustriens syn fram i den offentlige debatten. Minst like viktig er det at vi i disse årene har utvidet Norsk olje og gass til også å omfatte fornybar havenergi og framtidig virksomhet innen hydrogen, karbonlagring og havbunnsmineraler. Vi har slått sammen og integrert tre industrieide organisasjoner. Det er gjennomført betydelige endringer og forbedringer av organisasjonen. Jeg er derfor glad for å kunne levere videre en organisasjon som er betydelig utviklet og forsterket.

Intern misnøye med manglende grønn profil

E24 skriver at det over en periode skal ha vært uttrykt et ønske hos flere av organisasjonens medlemmer om å få en grønnere profil. Over tid skal det ha bygget seg opp en misnøye over at man opplevde at bransjeforeningens ledelse er for lite opptatt av det grønne skiftet og at man ikke har vist nok vilje til å endre seg i en tid med økte klimakrav.

Selv avviser Schjøtt-Pedersen overfor E24 at mangel på grønn satsing gjør at han må gå av:

– Det er riktig at vi har vært en motrøst til de som mener vi kan stenge kranene, men Norsk Olje og Gass har arbeidet for at vi skal få opp nye industrisatsinger innen havvind og andre fornybare områder, sier Schjøtt-Pedersen til VG/E24.

Fra sin styreleder Monica Th. Bjørkmann i Norsk olje og gass får han dette skussmålet:

– Karl Eirik har vært en dyktig leder for Norsk olje og gass og han har levert på de målene industrien ba om. Han har ledet organisasjonen gjennom en krevende periode med store omstillinger internt, samtidig som de årlige budsjettene er redusert med en tredel, sier Bjørkmann.

Har vært lite populær i miljøkretser

Andre reaksjoner på avgangen er ikke like flatterende for Schjøtt-Pedersen. Naturvernforbundets leder Silje Ask Lundberg kommenterer avgangen til Schjøtt-Pedersen slik:

– Om det stemmer at en av grunnene til at Schjøtt-Pedersen går av er misnøyen mot hans manglende omstillingsvilje for norsk oljeindustri, er det veldig positivt. Han har i stor grad misjonert for at framtida skal være lik fortida. Det vet vi ikke er mulig, skriver hun på Twitter i dag.

Rådgiver Gunnar Steinsholt og klimaansvarlig i LOs største forbund, Fagforbundet, har også kommentert at Schjøtt-Pedersen slutter.

– Schjøtt-Pedersen klager over å ha blitt kalt løgner og at klimadebatten har blitt polarisert. Hva er nå uttrykket jeg leter etter…….. jo, takke seg selv. Det er det han kan gjøre, takke seg selv, skriver Steinsholt, også på Twitter.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT