Otto Martens i Besteforeldrenes klimaaksjon er død

Otto Martens 28.11.1928 - 29.12.2019. Foto: Besteforeldrenes klimaaksjon
Annonse
Otto Martens
Otto Martens 28.11.1928 – 29.12.2019. Foto: Besteforeldrenes klimaaksjon

Otto Mejlænder Martens var klima- og miljøforkjemper og initiativtaker til opprettelsen av lokallaget av Besteforeldrenes klimaaksjon (BKA) i Trondheim.

Han døde 29. desember 2019, 91 år gammel.

minneordet på hjemmesidene til Besteforeldrenes klimaaksjon heter det om Otto Martens at han var forbilde og en stor inspirator i mange konkrete klimasaker, både lokalt og regionalt.

“Han var aldri redd for å sette seg høye mål på klimaets vegne, og gikk i gang med stor overbevisning og uten bekymring for hva det ville koste av innsats. Han mente hele tiden at kunnskaper og argumenter ville nå frem og endre folks holdninger, selv om han nok ofte ble skuffet over politisk uansvarlighet”, står det også å lese i minneordet.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!