Otto Martens i Besteforeldrenes klimaaksjon er død

Otto Martens 28.11.1928 - 29.12.2019. Foto: Besteforeldrenes klimaaksjon
Annonse
Otto Martens
Otto Martens 28.11.1928 – 29.12.2019. Foto: Besteforeldrenes klimaaksjon

Otto Mejlænder Martens var klima- og miljøforkjemper og initiativtaker til opprettelsen av lokallaget av Besteforeldrenes klimaaksjon (BKA) i Trondheim.

Han døde 29. desember 2019, 91 år gammel.

minneordet på hjemmesidene til Besteforeldrenes klimaaksjon heter det om Otto Martens at han var forbilde og en stor inspirator i mange konkrete klimasaker, både lokalt og regionalt.

“Han var aldri redd for å sette seg høye mål på klimaets vegne, og gikk i gang med stor overbevisning og uten bekymring for hva det ville koste av innsats. Han mente hele tiden at kunnskaper og argumenter ville nå frem og endre folks holdninger, selv om han nok ofte ble skuffet over politisk uansvarlighet”, står det også å lese i minneordet.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

Legg igjen en kommentar