Kommer klimaendringer endelig til å bli et tema i presidentvalget?

Korrespondentene: En podkast om amerikansk politikk, med USA-korrespondentene Mathias Ask, Vegard Kvaale og Johannes Berg.
Annonse

PODKAST: Skogbrannene på vestkysten og orkanene i sørstatene gjør at klimaendringer endelig har fått 15 minutter i rampelyset under valgkampen. I fjor på denne tiden så det ut som at klimaendringer kom til å bli et av de store samtaleemnene i 2020 da det var store demonstrasjoner over hele USA, ledet av Greta Thunberg. 

Men de som håpet at klimapolitikk kom til å prege dette presidentvalget har så langt blitt skuffet. Trump er fortsatt en klimafornekter. Green New Deal har fått mye støtte på venstresiden i det Demokratiske partiet, men i primærvalget var det Joe Biden, og ikke kandidatene med de mest ambisiøse klimaplanene, som triumferte. 

Pandemien og den skyhøye arbeidsledigheten gjør at det er andre ting velgerne sier de vil legge vekt på når de skal stemme i november. Kan de siste naturkatastrofene endre på dette?

Podkasten Korrespondentene lages av Mathias Ask (TV2), Vegard Kristiansen Kvaale (Dagbladet) og Johannes Berg. Alle de nyeste episodene finner du på denne lenken. Følg Korrespondentene på Facebook. Denne podkasten er også tilgjengelig på Spotify og iTunes.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her