Nobels fredspris 2020 tildelt Verdens matvareprogram via digital seremoni

Annonse

10. desember er datoen som Nobels fredspris alltid deles ut, men på grunn av korona-pandemien er årets program nedskalert.

Prisutdelingsseremonien i Oslo rådhus ble avlyst. Den tradisjonelle nobelbanketten for på Grand Hotel om kvelden er også avlyst. Det samme gjelder fredspriskonserten.

Lederen for Verdens matvareprogram (WFP), amerikaneren David Beasley, mottok i dag Nobels fredspris i Roma, hvor FN-organisasjonen har sitt hovedkvarter. Tildelingen skjedde digitalt, og den 13 minutter lange utdelingen kan du se her:

Fakkeltoget erstattet med lyslenke

Det tradisjonsrike fakkeltoget den 10.desember ble også avlyst, og erstattet med en lysseremoni i Oslo sentrum, arrangert av Norges fredsråd og FN-sambandet. 200 mennesker møtte opp på Eidsvolls plass foran Stortinget, og dannet en lyslenke, for å hedre årets fredsprisvinner.

200 personer hadde møtt opp foran Stortinget torsdag kveld, og dannet en lyslenke for å hedre årets fredsprisvinner. Foto: Norges fredsråd

Tips: Nobel Peace Prize Forum 2020, hvor også FNs generalsekretær Antonio Guterres skal tale, strømmes digitalt fredag kl 15, på Fredssenterets YouTube-kanal.

LES OGSÅ:

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!
Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her