Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Berit Lindeman er ny generalsekretær i Den norske Helsingforskomiteen

Helsingforskomiteen rekrutterer internt. Mangeårig fagsjef og kommunikasjonssjef tar nå over som organisasjonens generalsekretær.

– Jeg er veldig takknemlig for å ha fått jobben med å lede Norges beste menneskerettighetsorganisasjon, som jeg har hatt et stort engasjement for i mange år. Helsingforskomiteen har et svært sterkt lag av ansatte som leverer resultater på høyt nivå på vårt felt, sier Berit Lindeman.

Lindeman overtar jobben som generalsekretær 1. juni. Gunnar M. Ekeløve-Slydal har vært konstituert generalsekretær etter at Geir Hønneland sa opp sin stilling etter 1,5 år i rollen.

Den påtroppende generalsekretæren kommer fra stillingen som fagsjef i Helsingforskomiteen, med ansvar for organisasjonens arbeid for menneskerettigheter i Europa.

Hun har lang fartstid i organisasjonen og har bekledd flere roller, blant annet kommunikasjonssjef. I mer enn 20 år har hun arbeidet med demokratibygging og menneskerettigheter i en rekke land, deriblant Russland, Ukraina, Belarus, Aserbajdsjan. Hun har også erfaring og ekspertise på internasjonal valgobservasjon.

– Jeg overtar lederrollen mens Europa er i krise, dette gjør vårt arbeid for menneskerettighetene utfordrende, men desto viktigere og enda mer relevant. Jeg gleder meg til å ta tak i denne oppgaven, sier Lindeman i en uttalelse på organisasjonens nettsider.

Styreleder i Den norske Helsingforskomité, Ragnhild Astrup Tschudi, er strålende fornøyd med ansettelsen av Lindeman.

– Vi er heldige i Helsingforskomiteen som har så mange dyktige ansatte. Jeg kjenner Berit Lindeman som en engasjert og solid fagperson og leder. Hun kjenner komiteen ut og inn og har ledet arbeidet i fagavdelingen på en glimrende måte. Så er jeg i tillegg glad for at vi nå får en kvinne som generalsekretær i Helsingforskomiteen, sier Astrup Tschudi.

Berit Lindeman tiltrer som generalsekretær 1. juni 2022.

Berit er utdannet jurist, med spesialfag fremmedrett, og har i tillegg lært seg russisk og fransk. Hun har bodd lange perioder i Ukraina, Frankrike og i Russland. Et tre år langt sabbatsår nylig tilbrakte hun i Mali, Vest-Afrika.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT