Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Tragedie utenfor Malta. Minst 22 mennesker er antatt druknet

Natt til onsdag pågikk en dramatisk redningsaksjon utenfor Maltas kyst. Norske Geo Barents var redningsskipet som var tilstede. Et redningshelikopter evakuerte en baby uten livstegn, og hans mor, inn til det maltesiste fastlandet.

Leger Uten Grenser kaller dette en mareritt-redningsaksjon. Minst 22-30 mennesker er antatt druknet. En gravid kvinne døde rett etter at hun var reddet og bragt om bord. Gummibåten de satt i hadde sprukket da redningsmannskapet fra Leger Uten Grenser ankom båten. 71 mennesker er bragt om bord i Geo Barents.

Mange av de overlevende er svært syke både av å ha svelget saltvann og av frost og hypotermi etter mange timer i vannet. Minst 15% av de reddede har også store brannsår fra saltvann som blandet med drivstoff blir etsende væske.

  • Minst 30 personer meldt savnet, inkludert 5 kvinner og 8 barn
  • 4 kvinner om bord har mistet et barn, en mor har mistet sine to barn
  • Blant de savnede barna er tre babyr på ett år, eller yngre
  • Flere personer om bord har mistet en bror eller søster

Ifølge UNHCR, FNs høykommissær for flyktninger, er 777 mennesker bekreftet druknet eller savnet på flukt over Middelhavet så langt i 2022. I 2021 druknet eller forsvant 3.231 mennesker på flukt over Middelhavet.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT