Bildet viser syriske og irakiske flyktninger som ankommer Lesvos (2015). Foto: Wikimedia / Ggia / CC BY-SA 4.0
- Annonse -
FIVH søker fundraisere

Aktivistene på Lesvos bar plakater mot pushbacks da de demonstrerte i havna i byen Lesvos lørdag. Demonstrantene holdt plakater hvor det blant annet sto «Pushbacks kill people» og «Burn borders», mens de marsjerte, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Hellas avviser imidlertid at de sender migranter tilbake. Sjøfartsminister Giannis Plakiotakis sier at alle anklager de har mottatt, er gransket og har vist seg ikke å stemme.

- Annonse -

Likevel har menneskerettighetsgrupper og hjelpeorganisasjoner har i årevis hevdet at kystvakten og europeiske grensemyndigheter stopper migranter i båter før de når den greske kysten, og sender dem tilbake til tyrkisk farvann. Meldinger i mediene og forskning kan også tyde på at dette kanskje skjer.

Men Hellas sier de bare forsvarer sine grenser, som også er EUs yttergrense. Plakiotakis sier at første prioritet er å redde liv, men han beskylder også Tyrkia for å la migranter sette ut i båt mot Hellas, trass i at Tyrkia får penger fra EU for å ha flyktninger i landet.

(©NTB)

LES OGSÅ:

- Annonse -Frontrunner.site
LES OGSÅ:
- Annonse -
- Annonse -