Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Tragisk forlis utenfor Libanon, blant de druknede er en 40 dager liten baby

Rutene ut fra Libanon sjøveien er lite omtalt, men har vært aktive i mange år. Svært mange blir stoppet før de kommer ut i internasjonalt farvann.

En båt med 84 mennesker om bord sank natt til søndag utenfor den libanesiske byen Tripoli (ikke Libya). Det meldes om at hundrevis av mennesker har samlet seg i gatene i Tripoli mandag, for å sørge over de døde.

45 mennesker er reddet, men syv døde kropper, inkludert en 40 dager liten baby er funnet druknet. Det er bekreftet at det var menn, kvinner, barn og en god del eldre mennesker om bord i båten. 

Siden 2020, da minst 38 båter satt ut fra ulike havner i Libanon er det bekreftet økning i utfarter sjøveien. 

«Den økonomiske kollapsen i landet har ført til en av de største flyktningkrisene ut av landet, i Libanons historie», forteller Mathieu Luciano, sjef for IOM Lebanon. 

«Stadig større økonomisk desperasjon fører til at flere mennesker forlater landet utrygge veier. Trygge og lovlige veier til asyl trengs umiddelbart, sammen med større økonomisk støtte til de som blir igjen.»

Libanon har vært første mottaksland for millioner av syrere. Både libanesere, syrere og palestinere lever nå tett i et lite land i økonomisk krise noe som fører til at flere forsøker å flykte til Europa sjøveien.

Menneskene i dette siste forliset var av libanesisk, syrisk og palestinsk opprinnelse. 

Det siste liket, en kvinne ble funnet i natt av libanesisk kystvakt. De leter fortsatt etter ca. 35 mennesker i vannet. 

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT