Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Har ett av verdens nordligste land nettopp blitt verdens kaldeste?

KRONIKK: Norge klarer bare å ta imot 2.000 kvoteflyktninger neste år, mener justisminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Dette er et innlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Delta i debatten? Send innlegg til debatt@transitmedia.no.

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2023 å redusere antallet kvoteflyktninger fra 3.000 til 2.000 plasser.

Mens mitt andre hjemland Malta, ett av EUs minste og sydligste land, sitter med overfylte leire og fortvilte bistandsarbeidere, så har Norge i alle år sagt nei til solidaritetsfordeling og skyver hele utfordringen over på Sør-Europa. Når skal vi klare 2.000 flyktninger? Det samme antall som kommer til Lampedusa på en helg🤷🏻‍♀️

Det har aldri vært så mange mennesker på flukt som det er nå. Hver eneste dag setter mennesker på flukt over verdens farligste grenser. 

Over fjellene i Iran fra Afghanistan, over verdens tørreste område, Sahara, på lasteplanet til smuglerbiler mens de drikker sin egen urin, over Middelhavet og rett ut i Atlanterhavet i båter bygget for å aldri nå frem. 

År etter år har gradestokken målt rekordvarme, og flom og tørke gjør at mennesker, som ellers ikke ville ha flyktet må flykte. Kvinner i Iran blir undertrykket, kvinner i Afghanistan får ikke gå på skole, kvinner i Eritrea blir tvunget til livsvarig militærtjeneste fra de er 15 år. 

Så langt i år har 100.000 mennesker blitt skjøvet tilbake gjennom ulovlige push-backs mot sin vilje bare over Middelhavet og Atlanterhavet. 

45 barn druknet for to uker siden utenfor Libanon. 17 kvinner ble funnet druknet i natt, over 1300 mennesker er bekreftet druknet i Middelhavet så langt i år og over 1000 i Atlanterhavet. 

Akkurat nå sitter jeg og skriver bok om menneskesmuglere, for hver gang vi strammer inn eller stenger en grense, opprettes en ny og smuglerne blir enda mer kyniske fordi ruten er farligere. 

Kvoteflyktninger er en av de tryggeste måtene vi kan sørge for at dette ikke skjer. Er det noe vi trenger nå er det trygge humanitære broer og korridorer, ikke enda fler stengte grenser. 

Hva skal vi med all vår plass, alle våre goder, alle vår rikdom her oppe i nord, mens vi sakte lager knuter i sjela på oss selv? 

Til slutt blir det uansett vi som taper! 

Aller kjæreste kvinner, menn og barn som kommer til å drukne fordi vi ikke har plass til dere: unnskyld🕊

LES OGSÅ:

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT