Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Skifts nyeste medlem er en klimatungvekter

Skift er organisasjonen for næringslivets klimaledere. Et av de nyeste selskapene som har meldt seg inn forvalter verdier for om lag 3,5 milliarder kroner.

Det er Statens klimainvesteringsselskap, Nysnø, som i disse dager tas i mot med åpne armer i Skift. Nysnø investerer i selskaper og fond som utvikler løsninger som bidrar til å redusere klimagassutslipp. Selskapet forvalter rundt 3,5 milliarder kroner og annonserte 12 nye klimainvesteringer i 2022.

– Vi gleder oss til å samarbeide tettere med Skift-nettverket. Skift representerer en viktig kunnskapsarena hvor norske næringslivsledere kan samles for å diskutere mulighetene som ligger i omstillingen til et nullutslippssamfunn, sier Siri Kalvig, administrerende direktør i Nysnø Klimainvesteringer.

I porteføljen til Nysnø finnes klimateknologiselskaper innen eksempelvis energi, bygg og eiendom, mobilitet, landbruk og sirkulærøkonomi, opplyser Skift i en pressemelding.

Globalt nedslagsfelt

Nysnø jobber blant annet med fondsinvesteringer som har et globalt nedslagsfelt, der målet er å bygge kapitalbroer mot internasjonale markeder, tiltrekke internasjonale investorer til Norge og skape markedstilgang og vekstmuligheter for norske selskaper, heter det.

Nysnø har bidratt med kapital til mer enn 170 klimateknologiselskaper.

– Norge skal bygge grønne industrielle verdikjeder. Det er en utvikling som ikke skjer i skyen, men ved å stikke spadene i jorden. Skal vi få til dette grønne industriløftet krever det enorme investeringer fra private og offentlige kapitalforvaltere, sier Siri Kalvig.

Antall dedikerte klimainvestorer øker vesentlig for tiden, opplyser Skift, og nettverket mener årsaken er de økte klimaforpliktelsene. Klimagassutslipp er blitt et viktig måleparameter for fondsforvaltere som kan ha direkte virkning på selskapers økonomiske suksess, ifølge organisasjonen.

– Bidrar med kapital og kompetanse

Nysnøs mål er ifølge Kalvig å oppmuntre det globale investeringsmiljøet til å beregne fremtidig klimaeffekt av investeringer, og dermed bidra til at kapital havner i bærekraftige investeringer.

– Vi håper at vårt medlemskap her også kan bidra til å øke bevisstheten rundt dette i Skift nettverket, sier Kalvig.

– Nysnø bidrar med både kapital og kompetanse, og med sine investeringer i teknologi, løsninger og tjenester er de en sentral aktør i arbeidet med å øke farten mot nullutslippssamfunnet. Vi er stolte og glade for å kunne ønske Nysnø velkommen inn i klimasamarbeidet i Skift-nettverket, sier Bjørn K. Haugland, administrerende direktør i Skift.


LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT