Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Norge skal vurdere bistanden til Uganda

Norge skal vurdere bistanden til Uganda etter at landet har innført en lovendring som åpner for dødsstraff for homofile.

Det sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) til Panorama, tidligere Bistandsaktuelt.

Ugandas president Yoweri Museveni samtykket i slutten av mai til en lov mot homofili i landet. Loven er en av verdens strengeste mot LHBT-personer og vil blant annet gjøre at såkalte homoseksuelle handlinger kan straffes med døden.

Norske organisasjoner

– I lys av det som har skjedd, vil vi, i nær dialog med andre giverland, gjennomgå samarbeidet med alle våre partnere i Uganda for å vurdere om det er behov for endringer. Menneskerettigheter og likestilling er tverrgående hensyn i all norsk bistand, sier Tvinnereim.

Det meste av Norges Uganda-bistand går til norske organisasjoner, som Flyktninghjelpen, Redd Barna, Plan, Caritas og Strømmestiftelsen, og til internasjonale organisasjoner som FN.

LES OGSÅ: – Det er viktig at Norge reagerer sterkt, sier Tor-Hugne Olsen, leder for organisasjonen Sex og Politikk

Vil ramme sårbare grupper

– Norsk bistand bidrar blant annet til matsikkerhet, jenters utdanning, kvinners rettigheter og deltakelse i freds- og sikkerhetsinnsats, energitilgang for utsatte grupper og ivaretakelse av flyktninger og deres vertssamfunn. Å stoppe slike innsatser vil ramme sårbare grupper, sier Tvinnereim.

Norge har gitt bistand til Uganda siden 1964.

Siden 2000 har Norge gitt 7,6 milliarder kroner i øremerket bistand til Uganda.

I år skal det etter planen utbetales 258 millioner norske bistandskroner til Uganda, mens det i 2024 skal utbetales 210 millioner kroner, ifølge UDs tilskuddsportal.

LES MER: Transit magasin følger situasjonen i Uganda

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT