Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Eide har vært i Dubai: Optimistisk til COP28

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) har vært på en forberedende konferanse i forkant av klimatoppmøtet, og det har styrket ham i troen på et positivt resultat.

Denne uka har utenriksminister Espen Barth Eide vært på en forberedende konferanse i Dubai i De forente arabiske emirater.

– Jeg kommer egentlig hjem med gode nyheter, sier han til NRK.

Han forteller at alle landene som deltok på konferansen, signaliserte at de var klare for å styrke arbeidet for at klimatoppmøtet (COP28) skal bli vellykket:

— Det var gledelig å se at i en mer og mer polarisert verden, og i en region sterkt preget av konflikt, fortsetter alle medlemslandene i FN konstruktive samtaler om verdens aller største kollektive utfordring, klima- og naturkrisen, skriver Barth Eide på sin egen Facebook-side.

— COP28 kommer etter planen til å legge mer vekt på behovet for energiomstilling til utslippsfri energi enn noe tidligere klimatoppmøte har gjort, sier han videre.

LES OGSÅ: Migrantarbeidere forbereder FNs klimatoppmøte i ekstrem varme: — Fant bevis på lovbrudd

Landene gikk blant annet dypere enn tidligere inn i spørsmål som omstilling fra fossil til fornybar energi, ifølge utenriksministeren.

– Klima- og naturkrisen er den største langsiktige utfordringen vi har. Og det er viktig å vise at FNs klimadiplomati fungerer, sier han.

Eide var inntil nylig klima- og miljøminister. I løpet av den perioden fikk han i oppdrag å lede forhandlingene om utslippskutt sammen med sin singaporske kollega, Grace Fu.

Han har fortsatt dette ansvaret og skal også lede den norske delegasjonen til COP28, som starter i Dubai om en måned.

LES OGSÅ: Hva er COP28 i Dubai – og hvorfor er dette møtet viktig?

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT