Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Norfund satser på finansteknologi i utviklingsland

Tilgangen på finanstjenester er ujevnt fordelt. For å løse det vil det statlige investeringsfondet Norfund nå satse mer på finansteknologi i utviklingsland.

En av fire av verdens voksne befolkning har ikke tilgang til en bankkonto, Ifølge en rapport fra Verdensbanken , og det er færre kvinner enn menn som har det.

Mobilbank og betalingstjenester på mobil er blant løsningene som kan bedre tilgangen til viktige finanstjenester i utviklingsland. Nå vil Norfund, som investerer i næringsvirksomhet som en del av norsk utviklingspolitikk, satse mer på utvikling av såkalt fintech – finansteknologi.

Norfund går inn med 8 millioner dollar (82 millioner kroner) i fondet Integra Partners Fund II, som igjen investerer i selskaper som har som mål å bedre tilgangen til finanstjenester i Sørøst-Asia.

Slipper å vente på lønningsdagen

Et eksempel på løsninger Integra har investert i, er Wagely, som gir industriarbeidere løpende tilgang til lønn de har opptjent før den faste lønningsdagen. Det gir dem mulighet til å betale regninger i tide og dermed få bedre kontroll på økonomien. For arbeidsgiverne gir det mer motiverte ansatte som kan fokusere på jobben og ikke økonomiske bekymringer.

Erik Sandersen

Det gir økt produktivitet, hevder selskapet på sine nettsider.

Investeringen i Integra Partners gir Norfund muligheter til å utvikle egen interne fintech-ekspertise, forteller Erik Sandersen, som leder investeringene innen finansinstitusjoner i Norfund.

– Utsikter til en rimelig avkastning

– Mens fintech selskaper generelt en periode har vært veldig høyt priset, gjør nedgangen den siste tiden at vi nå ser enda større muligheter til å gjøre investeringer der vi både kan utgjøre en forskjell og ha utsikter til en rimelig avkastning, sier Sandersen.

Norfund har fra før gitt lån til selskapet Wave Mobile Money, som opererer i Senegal og Elfenbenskysten, og investert i Amartha, en utlånsplattform som retter seg mot kvinner på landsbygda i Indonesia. Lula Lend, en finansinstitusjon som har tatt i bruk ny teknologi for å vurdere risikoen i lån til små og mellomstore bedrifter i Sør-Afrika, er også på Norfunds liste over investeringer.

(©NTB)

LES OGSÅ:

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT